Aktualitātes

Aktuāli kooperatīviem

Līdz 30.oktobrim atbilstīgās LPKS un MPKS, kurām vidējais apgrozījums ar vienu biedru nepārsniedz 30 000 EUR LPKS vai 40 000 MPKS, varēs pieteikties uz atbalstu

Līdz 30.oktobrim atbilstīgās LPKS un MPKS, kurām vidējais apgrozījums ar vienu biedru nepārsniedz 30 000 EUR LPKS vai 40 000 MPKS, varēs pieteikties uz atbalstu

22.10.2015

Atbilstīgas lauksaimniecības un mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības, kuru apgrozījums 2014.gadā vidēji ar vienu biedru nepārsniedz 30 000 EUR lauksaimniecības un 40 000 EUR mežsaimniecības kooperatīviem, līdz 30.oktobrim varēs pieteikties uz atbalstu 4270 EUR apmērā administratīvo izdevumu nosegšanai. Minētajā aprēķinā tiek ņemti vērā tikai tie biedri, ar kuriem 2014.gadā apgrozījums ir bijis.

LLKA aicina graudu kooperatīvu vadītājus, biedrus un lauksaimniekus, kuri darbojas graudkopības nozarē, piedalīties seminārā

LLKA aicina graudu kooperatīvu vadītājus, biedrus un lauksaimniekus, kuri darbojas graudkopības nozarē, piedalīties seminārā " „Graudu audzētāju kooperatīvu darbības efektivitātes uzlabošana”

19.10.2015

SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociāciju organizē semināru „Graudu audzētāju kooperatīvu darbības efektivitātes uzlabošana”, kas norisināsies Ādažos š.g. 22.oktobrī.

Valdība apstiprināja atbalsta piešķiršanas kārtību sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas darbību īstenošanai - arī LPKS un MPKS varēs pieteikt projektus!

Valdība apstiprināja atbalsta piešķiršanas kārtību sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas darbību īstenošanai - arī LPKS un MPKS varēs pieteikt projektus!

16.10.2015

Lai atbalstītu lauku kopienu ilgtspēju, valdība otrdien, 13.oktobrī, apstiprināja atbalsta piešķiršanas kārtību sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas darbību īstenošanai. Arī atbilstīgas lauksaimniecības un mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības varēs saņemt atbalstu saskaņā ar šīs programmas nosacījumiem.

Investīciju aizdevumiem lauksaimniekiem un lauksaimniecības kooperatīviem pagarināts aizdevuma atmaksas termiņš

Investīciju aizdevumiem lauksaimniekiem un lauksaimniecības kooperatīviem pagarināts aizdevuma atmaksas termiņš

13.10.2015

Lai atbalstītu lauksaimnieciskās produkcijas ražotājus, kuru būvniecības vai rekonstrukcijas finansēšanas projektiem ir nepieciešami salīdzinoši lieli kapitālieguldījumi, valdība otrdien, 13.oktobrī, apstiprināja grozījumus noteikumos par aizdevumiem lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju attīstības veicināšanai.

Atbilstīgām LPKS Lauku atbalsta dienestā no 2015. gada 1. oktobra līdz 20. oktobrim jāpiesakās atbalstam daļējai kredītprocentu dzēšanai

Atbilstīgām LPKS Lauku atbalsta dienestā no 2015. gada 1. oktobra līdz 20. oktobrim jāpiesakās atbalstam daļējai kredītprocentu dzēšanai

13.10.2015

Atbilstīgām LPKS Lauku atbalsta dienestā no 2015. gada 1. oktobra līdz 20. oktobrim jāpiesakās atbalstam daļējai kredītprocentu dzēšanai. Atbalsta mērķis ir veicināt lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību racionālu un efektīvu attīstību, samazināt ražošanas izmaksas un ieviest modernas ražošanas tehnoloģijas. Atbalsts paredzēts par laikposmā no 2014. gada 1. oktobra līdz 2015. gada 30. septembrim samaksātajiem kredītprocentiem.

Konkurss “Gatavo saldos un kūkas no Latvijā tapušiem piena produktiem!”

Konkurss “Gatavo saldos un kūkas no Latvijā tapušiem piena produktiem!”

12.10.2015

Konkursa mērķis: veicināt Latvijā, kooperatīviem piederošajās pārstrādes rūpnīcās ražoto piena produktu patēriņu Latvijas mājsaimniecībās, vienlaikus popularizējot LLKA un kooperāciju. Latvijas iedzīvotāji tiks aicināti lutināt savus ģimenes locekļus, radot desertus (saldos ēdienus, kūkas, utml.) no Latvijā ražotiem piena produktiem, konkrēti siera, piena, jogurta, biezpiena un sviesta. Aicinām priekšroku dot piena produktiem, kas tapuši SIA “Latvijas Piens”, AS “Jaunpils Pienotava”, PKS “Straupe”, LPKS “Dundaga”, LPKS “Māršava”, LPKS “Viļāni”.  Novērtēsim radošu un oriģinālu recepti un tās izpildījumu!