Aktualitātes

Informācija presei

LLKA piena kooperatīvi aicinās LIAA pārskatīt atbalsta iespējas jaunu eksporta tirgus apguvei

LLKA piena kooperatīvi aicinās LIAA pārskatīt atbalsta iespējas jaunu eksporta tirgus apguvei

03.07.2015

Pirmdien, 6. jūlijā notiks Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvju tikšanās. Tikšanās notiek pēc LLKA piena kooperatīvu vadītāju iniciatīvas ar mērķi tikties ar LIAA, lai pārrunātu iespējamos risinājumus ātrākai projekta iesniegumu izvērtēšanai, kā arī iespējas palielināt atbalsta intensitāti pasākumos, kuru mērķis ir jaunu eksporta tirgu apgūšana piena produktiem. LLKA tikšanās reizē pārstāvēs LLKA priekšsēdētāja vietniece, LPKS “Piena ceļš” valdes priekšsēdētāja Ilze Aizsilniece un SIA “Latvijas Piens” valdes priekšsēdētāja Anita Skudra.

4. jūlijs – Starptautiskā Kooperatīvu diena

4. jūlijs – Starptautiskā Kooperatīvu diena

03.07.2015

Sestdien, 4. jūlijā visā pasaulē tiks atzīmēta Starptautiskā Kooperatīvu diena. Atzīmējot šo dienu, Eiropas lauksaimnieku kooperatīvu organizācija COGECA, kuras dalīborganizācija ir Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija, uzsver kooperatīvu lomu nevienlīdzības mazināšanā un godīguma veicināšanā.

 

LPKS “VAKS” aicina uz Lauku dienu

LPKS “VAKS” aicina uz Lauku dienu

18.06.2015

Piektdien, 19.jūnijā tiks rīkotas lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības “VAKS” Lauku dienu. “VAKS” lauku dienas rīko jau piecpadsmito gadu un tās ir kļuvušas par regulāru un tradīcijām bagātu pasākumu, kurš pulcē vairākus simtus lauksaimnieku. 19.jūnijā “VAKS” lauku dienas notiks Valkas novadā. 

Eiropas lauksaimnieki Rīgā diskutē par piena nozares izdzīvošanas iespējām un bioloģisko lauksaimniecību

Eiropas lauksaimnieki Rīgā diskutē par piena nozares izdzīvošanas iespējām un bioloģisko lauksaimniecību

03.06.2015

No š.g. 1.–3. jūnijam Rīgā notika Eiropas lauksaimnieku organizācijas COPA-COGECA Prezidija sēde, uz kuru ieradušies vairāk nekā 100 lauksaimnieki no visas Eiropas Savienības (ES). COPA-COGECA ir lielākā profesionālā lauksaimnieku organizācija Eiropā, kura apvieno vairāk nekā 76 organizācijas no 26 ES dalībvalstīm. Kā svarīgākie temati tika apspriesti piena nozares smagā situācijā, iespējamie risinājumi un bioloģiskās lauksaimniecības sektora turpmākā attīstība. Lauksaimnieku organizāciju vadītājus uzrunāja arī Latvijas Ministru Prezidente Laimdota Straujuma. 

Rīgā notiks Eiropas lauksaimnieku organizācijas  COPA-COGECA Prezidija sanāksme

Rīgā notiks Eiropas lauksaimnieku organizācijas COPA-COGECA Prezidija sanāksme

28.05.2015

No š.g. 1.–3. jūnijam Rīgā notiks Eiropas lauksaimnieku organizācijas COPA-COGECA Prezidija sēde, uz kuru ieradīsies vairāk nekā 100 lauksaimnieki no visas Eiropas Savienības (ES). COPA-COGECA ir lielākā profesionālā lauksaimnieku organizācija Eiropā, kura apvieno 76 organizācijas no 26 ES dalībvalstīm. Rīgā notiekošajā sanāksmē tiks apspriesti vairāki nozīmīgi jautājumi. 

Rīt notiks LLKA izbraukuma valdes sēde

Rīt notiks LLKA izbraukuma valdes sēde

26.05.2015

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) rīt pulcēsies uz savu pirmo šī gada izbraukuma valdes sēdi, kura notiks LPKS “Piena ceļš” piederošās AS “Jaunpils pienotava” telpās Jaunpils novadā.