Aktualitātes

Informācija presei

Konkurss “Gatavo saldos un kūkas no Latvijā tapušiem piena produktiem!”

Konkurss “Gatavo saldos un kūkas no Latvijā tapušiem piena produktiem!”

12.10.2015

Konkursa mērķis: veicināt Latvijā, kooperatīviem piederošajās pārstrādes rūpnīcās ražoto piena produktu patēriņu Latvijas mājsaimniecībās, vienlaikus popularizējot LLKA un kooperāciju. Latvijas iedzīvotāji tiks aicināti lutināt savus ģimenes locekļus, radot desertus (saldos ēdienus, kūkas, utml.) no Latvijā ražotiem piena produktiem, konkrēti siera, piena, jogurta, biezpiena un sviesta. Aicinām priekšroku dot piena produktiem, kas tapuši SIA “Latvijas Piens”, AS “Jaunpils Pienotava”, PKS “Straupe”, LPKS “Dundaga”, LPKS “Māršava”, LPKS “Viļāni”.  Novērtēsim radošu un oriģinālu recepti un tās izpildījumu! 

Notiks seminārs par alus miežu un iesala ražošanu

Notiks seminārs par alus miežu un iesala ražošanu

07.10.2015

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija sadarbībā ar lielāko Latvijas graudu un rapša audzētāju kooperatīvo sabiedrību “LATRAPS” un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra atbalstu piektdien, 9. oktobrī rīko semināru par Latvijā audzēta un ražota izejmateriāla nepieciešamību iesala ražošanai. 

LLKA aicina uz mežsaimniecības kooperācijas semināru Durbē

LLKA aicina uz mežsaimniecības kooperācijas semināru Durbē

06.10.2015

Lai veicinātu mežsaimniecības kooperācijas attīstību, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) lauku iedzīvotājiem oktobrī rīko bezmaksas izglītojošus seminārus.  Ceturtdien, 8. oktobrī Durbes kultūras namā notiks seminārs “Mežsaimniecības kooperācija kā ilgtspējīga meža apsaimniekošana”. 

Dobelē darbu sākusi lucernas granulu un siena rūpnīca

Dobelē darbu sākusi lucernas granulu un siena rūpnīca

17.09.2015

Pirms diviem gadiem lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Agrario" dibināja meitas uzņēmumu SIA "Alfa Agro" ar mērķi atgriezt augu sekā tauriņziežus kā trešo kultūru, uzsvaru liekot uz lucernas audzēšanu un pārstrādi vietējam tirgum un eksportam.Lai mērķi īstenotu, Dobelē ir izveidota zāles miltu un granulu rūpnīca ar kooperatīva biedru - lauksaimnieku, LR Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalstu. Ir noslēgušies būvniecības darbi un uzsākts ražošanas process, un pie pircējiem ir nonākusi jau pirmā partija ar saražotajām granulām.