Aktualitātes

Par mums raksta

Kas notiek ar Krievijas graudu un citu preču importu un tranzītu Latvijā?

Kas notiek ar Krievijas graudu un citu preču importu un tranzītu Latvijā?

21.12.2023

20.decembra diskusijā "Kas notiek ar Krievijas graudu un citu preču importu un tranzītu Latvijā?" piedalās zemkopības ministrs Armands Krauze (Zaļo un Zemnieku savienība), satiksmes ministrs Kaspars Briškens ("Progresīvie"), sankciju politikas veidošanā iesaistītās Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andžejs Viļumsons, bijušais zemkopības ministrs Didzis Šmits, kā arī Latvijas Stividorkompāniju asociācijas padomes loceklis Jānis Kasalis, lauksamniecības kooperatīva "Latraps" valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks un "VAKS Kooperatīvā sabiedrība" valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons.

Kur meža īpašniekiem meklēt padomu?

Kur meža īpašniekiem meklēt padomu?

08.12.2023

Saimniekojot Latvijas mežos, tirgojot koksni un to pārstrādājot, ir jāņem vērā starptautiski likumi. Atmežošanas regulas mērķis ir nodrošināt, ka konkrēti produkti ir izsekojami, ir ražoti/ audzēti, neizraisot atmežošanu vai meža degradāciju ne ES, ne trešajās valstīs. Tomēr ne viss ir tik gludi, kā varētu vēlēties, jo jaunās prasības, par kuru ieviešanas niansēm vēl viss nav skaidrs, radīs papildu slogu ļoti daudziem.

 Nacionālā bagātība – mežs

Nacionālā bagātība – mežs

29.11.2023

Mežsaimnieku sadarbības formas ir Latvijā principiāli jauna parādība – pirmais kooperatīvs Mežsaimnieks dibināts vien 2011.gadā. Šodien tas ir lielākais un gandrīz vienīgais kooperatīvs ar 927 biedriem (vēl ir Saldus kooperatīvs Mūsu mežs ar 70 biedriem).

Tīras vides vēstneši – bio zemnieki un biškopji

Tīras vides vēstneši – bio zemnieki un biškopji

29.11.2023

Ne tuvāk par trīs kilometriem no rapšu laukiem un citiem pesticīdu piesārņojuma avotiem, ko rada industriālā lauksaimniecība! Nekādu pesticīdu atliekvielu produkcijā! Bioloģiskās biškopības stingrās prasības sargā pircēju tiesības uz tīru produkciju.

"Straupes" kefīrs un jogurts apārstē kaites

27.11.2023

Oktobra vidū LPKS “Straupe” noritēja kārtējā Piena grupas sanāksme, galvenā tēma apspriedei – piensaimniecības nozares stāvoklis un kooperācijas loma tajā. Sanāksmes dalībnieki arī ieguva zināšanas par sociālās ekonomiskās vērtības koncepciju, ko plaši pielieto Rietumvalstīs, nosakot organizāciju lomu tautas labklājībā.