Aktualitātes

Par LLKA biedru kļūst kooperatīvā sabiedrība LATVIJAS LIELLOPS

19.05.2021 Drukāt
Par LLKA biedru kļūst kooperatīvā sabiedrība LATVIJAS LIELLOPS

Šodien, 19.maijā, notika Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) valdes sēde, kurā LLKA valdes locekļi diskutēja par aktuālajiem LLKA kompetences jautājumiem, kā arī pārrunāja ar asociāciju saistītās aktualitātes. Viens no valdes sēdes darba kārtības jautājumiem attiecās uz KS „LATVIJAS LIELLOPS” iesniegumu par iestāšanos LLKA, ko vienbalsīgi apstiprināja visi 9 LLKA valdes locekļi. Tādējādi gaļas kooperatīvs „LATVIJAS LIELLOPS” kļuvis jau par jau trešo gaļas nozares kooperatīvu, kas iestājies LLKA, kā arī par vienu no kopā 52 asociācijas biedriem.

KS „LATVIJAS LIELLOPS” ir šī gada pavasarī dibināts liellopu gaļas nozares kooperatīvs, kura sastāvā darbojas 11 biedri. Par kooperatīva darbības galveno mērķi primāri noteikta kvalitatīvas liellopu gaļas nodrošināšanas vietējam tirgum, taču ilgtermiņā, attīstoties biedru saimniecībām, plānots attīstīt arī saražotās produkcijas eksportu un meklēt noieta tirgus arī ārpus Latvijas robežām.

„Kooperatīva galvenais mērķis ir atrast un nostabilizēt noieta tirgu, kā arī nodrošināt augstākās kvalitātes produkciju no pašreizējiem kooperatīva biedriem. Attīstot šos mērķus un vērojot tirgus pieprasījumu varēsim tālāk domāt arī par jaunu biedru uzņemšanu, taču kā jaunam kooperatīvam sākotnēji mums jākoncetrējas uz darbības nostabilizēšanu,” LLKA valdes sēdē, iepazīstinot ar kooperatīvu „LATVIJAS LIELLOPS”, teica tā vades priekšsēdētāja Alma Bērziņa.

LLKA valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons: „Jaunu kooperatīvu rašanās tieši gaļas nozarē ir ļoti pozitīvi vērtējama tendence. Nav noslēpums, ka šī nozare ir pietiekoši šarežģīta, tomēr tai ir arī ļoti liels neapgūtais potenciāls.”

LLKA kooperatīvs „LATVIJAS LIELLOPS” uzskata par nozīmīgu sadarbības partneri, kas var palīdzēt dažādu problēmjautājumu risināšanā, kā arī sniegt uzticamu informāciju un stabilu atbalstu kooperatīva darbības attīstības procesā.