Aktualitātes

Notiks seminārs par alus miežu un iesala ražošanu

07.10.2015 Drukāt
Notiks seminārs par alus miežu un iesala ražošanu

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija sadarbībā ar lielāko Latvijas graudu un rapša audzētāju kooperatīvo sabiedrību “LATRAPS” un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra atbalstu piektdien, 9. oktobrī rīko semināru par Latvijā audzēta un ražota izejmateriāla nepieciešamību iesala ražošanai. 

Semināra mērķis ir informēt graudu audzētājus par Latvijā audzēta un ražota izejmateriāla nepieciešamību iesala ražošanai, kas nodrošinātu konkurētspēju un augstas kvalitātes nemainīgumu iesala ražošanā, salīdzinot ar ārvalstu konkurentiem.
Kā zināms, 2014. gada sākumā Staļģenē darbību uzsāka LPKS “LATRAPS” piederoša iesalnīca, kas iezīmēja jaunu sākumu Latvijas iesala ražošanā, jo tik lielos apjomos iesals Latvijā nav ražots vairāk nekā 20 gadus. Iesalnīcas mērķis ir nodrošināt Latvijas alus darītājus ar kvalitatīvu iesalu. Kopējā iesalnīcas jauda ir ap 3000 t gadā, un projekts izstrādāts tā, lai nepieciešamības gadījumā būtu iespējams izbūvēt vēl vienu diedzētavu un dubultot ražošanas jaudas.
Seminārā uzstāsies aldaris Kārlis Tomsons, kurš klātesošos informēs par alus miežu un alus iesala ražošanu Latvijā, savukārt Mg.sc. Inese Siksna no Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta BIOR pastāstīs par Latvijas iedzīvotāju alus, kvasa un citu dzērienu, kā arī pārtikas lietošanas paradumiem.
Seminārs notiks 9. oktobrī no 12:30 līdz 19:30 LPKS „LATRAPS” iesalnīcā, Staļģenē, Jaunsvirlaukas pagastā, Jelgavas novadā.