Aktualitātes

LLKA aicina kooperatīvās sabiedrības uzsākt ziedojumu vākšanu no saviem biedriem, lai kopīgi tos novirzītu Ukrainas atbalstam

02.03.2022 Drukāt
LLKA aicina kooperatīvās sabiedrības uzsākt ziedojumu vākšanu no saviem biedriem, lai kopīgi tos novirzītu Ukrainas atbalstam

Vakar, 1.martā, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) valde vienojās aicināt LLKA biedrus uzsākt ziedojumu vākšanas kampaņas no saviem biedriem – lauksaimniekiem un meža īpašniekiem -, lai kopīgi novirzītu savākto finansējumu Ukrainas iedzīvotāju atbalstam.

“Šobrīd liela daļa Latvijas iedzīvotāju cenšas palīdzēt Ukrainai dažādos veidos – gan ziedojot pārtiku un naudu, gan nodrošinot transporta pakalpojumus, gan piedāvājot dzīvesvietu, taču jāsaprot, ka šī situācija sev līdzi nesīs ilgtermiņa sekas, tāpēc palīdzība būs nepieciešama arī vēlāk, lai Ukrainas iedzīvotāji varētu atgriezties normālā dzīvē. LLKA aicina savus biedrus – kooperatīvās sabiedrības – organizēt ziedojumu vākšanu no saviem biedriem, lai vajadzīgā brīdī ir iespēja finansiāli palīdzēt Ukrainas iedzīvotājiem Krievijas – Ukrainas konflikta ilgtermiņa seku pārvarēšanai,” teic LLKA valdes priekšsēdētājs un kooperatīvās sabiedrības “VAKS” valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons. Jāpiebilst, ka vairākas kooperatīvās sabiedrības jau šobrīd ir gatavas novirzīt līdzekļus Ukrainas atbalstam. Kā, piemēram, piena ražotāju kooperatīvs “Pienupīte” šim mērķim plāno atvēlēt 5000 EUR, savukārt, kooperatīvā sabiedrība “VAKS”, pamatojoties uz lauksaimnieku aicinājumu, ziedojumu vākšanas kampaņu ir uzsākusi 2022.gada 28. februārī un šobrīd lauksaimnieki – kooperatīva “VAKS” biedri – saziedojuši jau vairāk nekā 15 000 EUR.

LLKA valdes priekšsēdētāja vietniece un lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības  “Viļāni” valdes priekšsēdētāja Aija Kiserovska uzsver: “Jau šobrīd kooperatīvās sabiedrības biedri aktīvi iesaistās dažādās ziedojumu vākšanas kampaņās, ko organizē dažādas labdarības organizācijas, taču, ņemot vērā situācijas nopietnību Ukrainā, papildus atbalsts vēl noteikti būs vajadzīgs.”

“Daudziem šī krīze beidzot lika saprast, ka kooperācija ir vienīgais veids, kā gūt panākumus. Līdz šim neesam nopietni attiekušies pret kopīgu interešu aizstāvēšanu, taču ceru, ka kooperācijas ideja un loma tiks nesta arī krīzei beidzoties un visās sabiedrībai svarīgās dzīves jomās – sociālajā, politiskajā un ekonomiskajā,” tā I.Jansons.

Tāpat LLKA valdes locekļi atzina, ka šī brīža situācija Ukrainā nesīs Latvijas tirgum būtiskas ekonomiskas sekas. “To, kurai lauksaimniecības nozarei ilgtermiņa sekas varētu būt ļoti negatīvas, kurai – mazāk negatīvas, šobrīd grūti prognozēt,” teic LLKA valdes loceklis un lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības “Durbes grauds” valdes priekšsēdētājs Sandris Bēča. “Bet šobrīd mūsu pienākums ir iesaistīties un atbalstīt Ukrainu, jo var gadīties, ka līdzīga palīdzība nākotnē būs nepieciešama arī mūsu cilvēkiem.”

LLKA valde aicina: “Atbalstām ukraiņu tautu cīņā par brīvību!”

Rīt, 3.martā, Jelgavā notiks LLKA biedru kopsapulce, kuras laikā LLKA valde klātienē aicinās kooperatīvo sabiedrību vadītājus uzņemties iniciatīvu un uzsākt ziedojumu vākšanu no saviem biedriem, lai pēc tam kopīgi tos var novirzīt Ukrainas atbalstam!