Aktualitātes

Aktuāli lauksaimniekiem

Lauksaimnieki par graudu ražu un cenām

Lauksaimnieki par graudu ražu un cenām

27.08.2014
Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas valdes priekšsēdētājs un LPKS „VAKS” valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons: "Šobrīd Vidzemē ir nokulti apmēram 2/3 platību, un, ja visu ražu izdosies novākt, tā noteikti būs lielāka nekā pagājušogad, taču lielākā problēma zemniekiem ir tikt tai pakaļ – kulšana nevar notikt dēļ lielajām lietavām. Līdz ar to, ievērojami krītas kviešu un miežu kvalitāte. Problēmas varētu sagādāt tas, ka šobrīd ir zemākās cenas pēdējo gadu laikā, jo divus gadus pēc kārtas pasaulē ir ļoti labas ražas. Šobrīd meklējam risinājumus, un patlaban cenšamies graudus netirgot." 
Lauksaimnieki aicina steidzami pieņemt lauksaimniecības zemes pirkšanas ierobežojumus

Lauksaimnieki aicina steidzami pieņemt lauksaimniecības zemes pirkšanas ierobežojumus

24.06.2014
Biedrība „Zemnieku saeima” un Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija aicina Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputātus nekavēties ar likumprojekta „Grozījumi likumā „Par zemes privatizāciju lauku apvidos”” virzīšanu uz Saeimas plenārsēdi, lai to būtu iespējams pieņemt vēl šīs sesijas pēdējā plenārsēdē nākamceturtdien, 19.jūnijā. 
 
Lauksaimnieki pauž bažas par ārvalstu investoru  ietekmi lēmumu pieņemšanā

Lauksaimnieki pauž bažas par ārvalstu investoru ietekmi lēmumu pieņemšanā

14.01.2014
Lai ierobežotu lauksaimniecības zemes pirkšanu investīciju darījumu nolūkos, lauksaimnieku nevalstiskās organizācijas un Zemkopības ministrija vairāk kā gadu strādāja pie grozījumiem likumā „Par zemes privatizāciju lauku apvidos”. Iepriekš bija plānots, ka šodien šos grozījumus skatīs Ministru Kabinets (MK), tomēr jautājums nav ticis iekļauts darba kārtībā. Lauksaimnieku organizācijas ir izbrīnītas par šādu vilcināšanos ar tik būtisku lēmuma pieņemšanu, ņemot vērā, ka līdz spēkā esošā zemes iegādes moratorija beigām ir atlikuši vien pāris mēneši. 
Aicina zemi pārdot lauksaimniekiem

Aicina zemi pārdot lauksaimniekiem

10.01.2014
Lai veicinātu lauksaimniecības zemes efektīvu izmantošanu, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) un „Zemnieku Saeima” (ZSA) aicina Latvijas iedzīvotājus – zemes īpašniekus – būt atbildīgiem un atsaucīgiem, izdarot savu izvēli par labu sava īpašuma pārdošanai. Organizācijas ir gatavas uzņemties starpnieka lomu, atrodot piemērotāko pircēju lauksaimniecībā izmantojamajai zemei (LIZ).