Aktualitātes

Aktuāli lauksaimniekiem

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards ar medaļu “Par centību” apbalvos LPKS

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards ar medaļu “Par centību” apbalvos LPKS "Kuldīgas labumi" vadītāju Gunitu Šternbergu

30.04.2021

Tuvojoties Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards šā gada aprīlī par sasniegumiem lauksaimniecībā, mežsaimniecībā un zivsaimniecībā starp kopumā 67 nozares pārstāvjiem – lauksaimniekiem, speciālistiem, zinātniekiem, mācībspēkiem un valsts pārvaldes darbiniekiem, Zemkopības ministrijas (ZM) augstāko apbalvojumu medaļu “Par centību” piešķīris arī Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) valdes loceklei un mājražotāju kooperatīva "Kuldīgas labumi" vadītājai Gunitai Šternbergai.

Arī šogad lauksaimnieki vienoto platības maksājumu varēs saņemt kā bezprocentu aizdevumu

Arī šogad lauksaimnieki vienoto platības maksājumu varēs saņemt kā bezprocentu aizdevumu

21.04.2021

Otrdien, 20.aprīlī, valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta noteikumos par valsts atbalstu īstermiņa aizdevumiem lauksaimniecībai, lai mazinātu Covid-19 izplatības negatīvo ietekmi. Noteikumi paredz lauksaimniekiem vienoto platības maksājuma avansu arī 2021.gadā piešķirt kā īstermiņa bezprocentu aizdevumu, lai mazinātu Covid-19 krīzes negatīvo ietekmi un lauksaimniekiem stabilizētu naudas plūsmu, kā arī nodrošinātu ekonomisko dzīvotspēju un attīstību. 

Atbilstīgas kooperatīvās sabiedrības arī 2021.gadā saņems atbalstu daļējai kredītprocentu dzēšanai

Atbilstīgas kooperatīvās sabiedrības arī 2021.gadā saņems atbalstu daļējai kredītprocentu dzēšanai

14.04.2021

Aizvadītajā nedēļā stājās spēkā grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr.59 “Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība investīciju veicināšanai lauksaimniecībā”, kuru tapšanas procesā aktīvi iesaistījās arī Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija. Noteikumi paredz, ka atbilstīgajām kooperatīvajām sabiedrībām arī 2021.gadā būs pieejams atbalsts daļējai kredītprocentu dzēšanai un uz to varēs pieteikties no š.g. 1.septembra līdz 20.septembrim.

Šodien LLKA biedru kopsapulcē notiks valdes vēlēšanas

Šodien LLKA biedru kopsapulcē notiks valdes vēlēšanas

13.04.2021

Šodien, 13.aprīlī, tiek aizvadīta Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) kopsapulce, kurā plānotas valdes vēlēšanas. LLKA valde ir deviņu locekļu sastāvā, kuri pārstāv galvenās vadošās lauksaimniecības nozares – graudkopību, piena lopkopību, augļu, ogu un dārzeņkopību, mežsaimniecību, gaļas nozari, mājražošanu un putnkopību.