Aktualitātes

Aktuāli lauksaimniekiem

Bioloģiskā piena pārstrādes kooperatīvs ''Viļāni'' piedāvā plašu produkciju ar zīmolu ''Bryunaļa''

Bioloģiskā piena pārstrādes kooperatīvs ''Viļāni'' piedāvā plašu produkciju ar zīmolu ''Bryunaļa''

30.09.2019

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība „Viļāni” ir 100% Latgales piena ražotāju uzņēmums, kurš apvieno mazos un vidējos piena ražotājus. Kooperatīvs dibināts 1993.gadā, bet tā atdzimšana aizsākās 2009.gada nogalē. LPKS „Viļāni”, darbojoties jau vairāk kā 25 gadus, ir kļuvis par vienu no lielākajiem piena kooperatīviem savā apkārtnē. Kooperatīvs šobrīd apvieno 323 biedrus.

Šogad lauksaimniekiem platībmaksājumu avanss būs lielākā apmērā

Šogad lauksaimniekiem platībmaksājumu avanss būs lielākā apmērā

24.09.2019

Kā informē Zemkopības ministrija (ZM)  - lai mazinātu finansiālo grūtību slogu lauksaimniekiem, kurus skāra nelabvēlīgi laika apstākļi vasarā, ir pieņemts lēmums izmaksāt vienotā platības maksājuma un bioloģiskās lauksaimniecības maksājuma avansu lielākā apjomā nekā 50 procenti. Attiecīgi vienotais platības maksājuma avanss tiks izmaksāts 70%, savukārt bioloģiskās lauksaimniecības avansa maksājums tiks izmaksāts 85 procentu apmērā

Lauku atbalsta dienests izsludina pieteikšanos projektiem saimniecību un kooperācijas attīstībai par 52 miljoniem eiro

Lauku atbalsta dienests izsludina pieteikšanos projektiem saimniecību un kooperācijas attīstībai par 52 miljoniem eiro

23.09.2019

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija vērš uzmanību, ka Lauku atbalsta dienests (LAD) izsludinājis projektu iesniegumu pieņemšanu Eiropas Savienības (ES) Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un Lauku attīstības programmas pasākuma “Ieguldījumi materiālajos aktīvos” divos pasākumos, kur kopējais pieejamais finansējums būs 52,454 miljoni eiro. 

Notiks projektu pieņemšana LAP pasākuma

Notiks projektu pieņemšana LAP pasākuma "Sadarbība" apakšpasākumā "Atbalsts jaunu produktu, metožu, procesu un tehnoloģiju izstrādei"

17.09.2019

Lauku atbalsta dienests no 2019.gada 1.oktobra līdz 2019.gada 1.novembrim pieņems projektu iesniegumus Lauku attīstības programmas (LAP) pasākuma "Sadarbība" apakšpasākumā "Atbalsts jaunu produktu, metožu, procesu un tehnoloģiju izstrādei". Apakšpasākuma mērķis ir veicināt sadarbību starp vismaz 2 sadarbības partneriem lauksaimniecības, mežsaimniecības vai lauksaimniecības produktu pārstrādes nozarē jaunu produktu, metožu, procesu un tehnoloģiju izstrādei.

No 2019.gada 1.oktobra pieejams atbalsts mežsaimniekiem

No 2019.gada 1.oktobra pieejams atbalsts mežsaimniekiem

16.09.2019

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija informē, ka Lauku atbalsta dienests (LAD) izsludina pieteikšanos atbalsta saņemšanai mežsaimniecībā pasākumos “Meža ieaudzēšana”, "Meža ugunsgrēkos un dabas katastrofās iznīcinātu mežaudžu atjaunošana" un "Meža ugunsgrēku, kaitēkļu un slimību monitoringa iekārtu un sakaru aprīkojuma ierīkošana un uzlabošana".

Kooperatīvā sabiedrība

Kooperatīvā sabiedrība "Kuldīgas labumi" pierāda, ka mājražotāju kooperācijai Latvijā ir potenciāls izaugsmei

10.09.2019

Šodien kooperatīvs "Kuldīgas labumi" lepojas ar 34 biedriem, no kuriem katrs ir atradis īpašos produktus un preces, ko piedāvāt tuviem un tāliem pircējiem. Pārsvarā tie ir pārtikas ražotāji, dārzeņu un augļu / ogu audzētāji. Mājražotāju produktus var iegādāties mājīgā “Kuldīgas labumi” veikaliņā, kas atrodas pašā Kuldīgas pilsētas centrā.