Aktualitātes

Par mums raksta

Mežinieki zaļo grožu gaidās

Mežinieki zaļo grožu gaidās

14.06.2024

Eiropas Zaļais kurss arī Latvijā nozīmē neizbēgamu mežizstrādes apjoma samazinājumu. Jautājums ir tikai, cik iespaidīgs tas būs. Kokrūpnieku interesēs ir saglabāt izejmateriālu pieejamību, turpretī vides organizācijās nevēlas pieļaut, ka mežu saglabāšanas pasākumi ir tikai kosmētiski. Līdzsvaru nāksies meklēt topošajās Meža nozares pamatnostādnēs.

 Inovatīvi risinājumi lauksaimniecības un mežsaimniecības pārvadājumu plānošanā

Inovatīvi risinājumi lauksaimniecības un mežsaimniecības pārvadājumu plānošanā

12.06.2024

Latvijas Loģistikas Asociācija, izmantojot savu ilggadējo pieredzi, t.sk. starptautisko, ir uzņēmusies vadošo lomu divu nozīmīgu Latvijas ekonomikas nozaru – mežizstrādes un lauksaimniecības (pamatā, graudkopības) sadarbības veicināšanā, attiecībā uz ekonomiski efektīviem kopīgiem loģistikas risinājumiem. Projekts “Inovatīvi risinājumi lauksaimniecības un mežsaimniecības produktu pārvadājumu plānošanā un organizēšanā” tiek daļēji finansēts no Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam un Latvijā to administrē Lauku Atbalsta Dienests (LAD).

Inovācija lauksaimniecības un mežsaimniecības pārvadājumu plānošanā

Inovācija lauksaimniecības un mežsaimniecības pārvadājumu plānošanā

11.06.2024

Latvijas Loģistikas Asociācija, izmantojot savu ilggadējo pieredzi, t.sk. starptautisko, ir uzņēmusies vadošo lomu divu nozīmīgu Latvijas ekonomikas nozaru – mežizstrādes un lauksaimniecības (pamatā, graudkopības) sadarbības veicināšanā, attiecībā uz ekonomiski efektīviem kopīgiem loģistikas risinājumiem. Projekts "Inovatīvi risinājumi lauksaimniecības un mežsaimniecības produktu pārvadājumu plānošanā un organizēšanā" tiek daļēji finansēts no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam un Latvijā to administrē Lauku Atbalsta Dienests (LAD).

Roberts Strīpnieks: lauksaimnieks sauc pēc cieņas, nevis naudas

Roberts Strīpnieks: lauksaimnieks sauc pēc cieņas, nevis naudas

24.05.2024

"Mēs vienmēr novērtējam lietas, tās zaudējot. Tamdēļ es patiesi ticu, ka sabiedrība laicīgi sapratīs, cik daudz no tai pašsaprotamiem labumiem un ierastā komforta ir lauksaimnieka rokās. Brīdī, kad tas notiks, pakāpeniski mainīsies gan sabiedrības, gan arī politikas attieksme," saka lauksaimnieku kooperatīva LATRAPS valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks.

MANS LAUKS – ikdienas palīgs lauksaimniekam

MANS LAUKS – ikdienas palīgs lauksaimniekam

24.05.2024

Kopš 2023.gada lauksaimniekiem un citiem interesentiem ir brīvi pieejama lauku saimniecību elektroniskā pārvaldības sistēma “Mans lauks”, kuras centrā ir lauksaimnieks un ilgtspējīga, ērta saimniecības pārvaldīšana. Šobrīd “Mans lauks” ir reģistrējušies jau vairāk nekā 1000 lietotāju, daļa no tiem 2023.gada nogalē izmantoja iespēju iesniegt lauku vēsturi Valsts augu aizsardzības dienestam, tieši izmantojot “Mans lauks” sistēmu.