Aktualitātes

Konference 'Medus ceļš uz skolu' pulcēs izglītības un ēdināšanas ekspertus, lai pārrunātu pieredzi par medus lietošanu skolu ēdienkartēs

21.02.2025 Drukāt
Konference 'Medus ceļš uz skolu' pulcēs izglītības un ēdināšanas ekspertus, lai pārrunātu pieredzi par medus  lietošanu skolu ēdienkartēs

Š.g. 27.februārī pl.14.00 Straupes Zirgu pastā notiks konference "Medus ceļš uz skolu", kurā tiks apkopota pieredze par medus lietošanu ēdienreizēs vairāk nekā divdesmit skolās, aptverot vairāk nekā desmit tūkstošus bērnu. Pasākumā piedalīsies skolu, pašvaldību un ēdinātāju pārstāvji, kā arī Zemkopības un Izglītības un zinātnes ministriju pārstāvji, lai dalītos redzējumā par veselīgas un vietējās pārtikas izmantošanu skolu ēdienkartēs.

Konferences mērķis ir veicināt veselīga un vietējā pārtikas produkta – medus – iekļaušanu skolu ēdienkartēs, tādējādi atbalstot bērnu veselību un izglītojot par vietējo pārtikas produktu nozīmi. Diskusijās tiks pārrunāta pilotprojekta laikā gūtā pieredze, atjaunojot senās tradīcijas un veidojot pamatu turpmākai sadarbībai, iedrošinot arī citus izmantot medu bērnu ēdienkartēs.

Pasākumu organizē Latvijas Biškopības biedrība sadarbībā ar Izglītības iestāžu ēdinātāju asociāciju un Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociāciju (LLKA) projekta “ES medus - gards un videi draudzīgs” ietvaros, kuru līdzfinansē Eiropas Savienība.

"Esam gandarīti, ka biškopības kooperatīvi ir aktīvi, veicinot lielāku medus patēriņu Latvijas iedzīvotāju vidū, īpašu uzsvaru liekot uz bērnu auditoriju, kuriem mūsdienās ir īpaši liela iespēja saldumu izvēlē", komentē LLKA biroja vadītāja Sanita Putniņa.

Konference notiek Vidzemes inovāciju nedēļas 2025 laikā.

Papildu informācija par pasākumu un pieteikšanās: https://innovation.vidzeme.lv/lv/pasakumi/2025-02-27/medus cels-uz-skolu.html (vietu skaits ierobežots).

Pasākums tiek īstenots programmas “ES medus – gards un videi draudzīgs” ietvaros, kuru līdzfinansē ES.

Kontaktinformācija:

Jānis Kronbergs – programmas vadītājs

Tālrunis: 29418449

E-pasta adrese: [email protected]