Aktualitātes

Aktuāli kooperatīviem

Ar ES atbalstu īstenotais konsultāciju projekts veicina mežsaimniecības attīstību Latvijā

Ar ES atbalstu īstenotais konsultāciju projekts veicina mežsaimniecības attīstību Latvijā

01.11.2024

Kopš 2023.gada aprīļa MPKS “Mežsaimnieks” īsteno projektu “Individuālo konsultāciju veikšana par mežsaimniecības jautājumiem”, ar mērķi sniegt individuālas konsultācijas par mežsaimniecības jautājumiem. Paredzēts, ka tas ilgs līdz 2025.gada septembrim, taču apkopotie dati liecina, ka jau līdz šim pārsniegts minimāli plānotais konsultāciju saņēmēju skaits. Īstenotais projekts ir būtisks, stiprinot mežsaimniecības nozari un izglītojot meža īpašniekus un saimnieciskās darbības veicējus Latvijā.

Iepazīst ieteiktos uzņēmējus un amatniekus

Iepazīst ieteiktos uzņēmējus un amatniekus

01.11.2024

Vērtēšanas komisija turpina apciemot konkursa "Kuldīgas novada uzņēmēju gada balva" pretendentus septiņās kategorijās. Tās ir "Novada lauksaimnieks", "Novada ražotājs", "Novada pakalpojums", "Novada amatnieks", "Novada tūrisma uzņēmējs", "Novada jaunuzņēmums" un "Iedzīvotāju simpātija". Konkurss tiek rīkots kopš 2008.gada, un mērķis ir iepazīt un godināt tos novada ļaudis, kuri savā nozarē ir aktīvi un darbojas godprātīgi, tā sekmējot uzņēmējdarbību.

Apstiprināts atbalsts sadarbībai vietējo produktu izmantošanas palielināšanai vietējā tirdzniecībā un sabiedriskajā ēdināšanā

Apstiprināts atbalsts sadarbībai vietējo produktu izmantošanas palielināšanai vietējā tirdzniecībā un sabiedriskajā ēdināšanā

30.10.2024

Valdība otrdien, 29.oktobrī, pieņēmusi Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto kārtību, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības (ES) atbalstu sadarbībai lauksaimniekiem un maziem ražotājiem vietējo produktu izmantošanas apjoma palielināšanai vietējā tirdzniecībā jeb pārtikas īso piegāžu ķēžu darbības veicināšanai un piedāvājuma nodrošināšanai. Noteikumi noteic, kādā veidā tiek piešķirts atbalsts sadarbībai starp vairākiem lauksaimniekiem vai mazajiem ražotājiem kopīgu ieguldījumu veikšanai, lai palielinātu kopīgu realizācija apjomu un veicinātu vietējo pārtikas produktu izmantošanu sabiedriskajā ēdināšanā, tostarp izglītības iestādēs, kā arī produktu ražotāju sadarbību, lai kopīgi virzītu vietējo produktu piedāvājumu tirgū, izmantojot vietējās teritorijas iespējas.