Aktualitātes

Vēl trim kooperatīvajām sabiedrībām piešķirts atbilstības statuss

18.05.2020 Drukāt
Vēl trim kooperatīvajām sabiedrībām piešķirts atbilstības statuss

Aizvadītajā nedēļā Kooperatīvo sabiedrību atbilstības izvērtēšanas komisija (turpmāk - Komisija) vēl trim kooperatīvajām sabiedrībām - piena kooperatīviem "Dundaga un "Laura", kā arī bioloģisko augļu un dārzeņu ražotāju kooperatīvam "Zaļais grozs" - piešķīra atbilstības statusu, pamatojoties uz Komisijas papildus  pieprasītajiem precizētajiem dokumentiem.

Jau tika ziņots, ka š. g. 15.aprīlī Komisija atbilstību piešķīra 45 lauksaimniecības un mežsaimniecības kooperatīvajām sabiedrībām, taču trim minētajiem kooperatīviem lēmumu pieņemšana par atbilstības piešķiršanu tika atlikta, jo Komisija lēma kooperatīviem papildus iesniegt precizētus dokumentus, pēc kuru saņemšanas Komisija pieņēma pozitīvu lēmumu.

Piena kooperatīvs "Dundaga" darbojas Ziemeļkurzemes reģionā ar kooperatīvam piederošu piena pārstrādes rūpnīcu. Šogad kooperatīva vadībā ir stājusies Jolanta Smaļķe, nomainot ilgus gadus strādājošo valdes priekšsēdētāju Gunti Pirvitu.

Savukārt, piena kooperatīvs "Laura" darbojas Dienvidkurzemes reģionā un apvieno vairāk nekā pussimts piena ražotājus. Minētie kooperatīvi ir biedri Latvijā izveidotajam otrā līmeņa kooperatīvam "Baltu piens".

Bioloģiskā augļu un dārzeņu ražotāju kooperatīva "Zaļais grozs" darbības areāls ir Cēsu apkaime. Kooperatīvā darbojas bioloģiskie lauksaimnieki, kuru produkcija - sukādes, medus, svaigas olas u.tml. ražojumi  - pieejami dažādos Rīgas ekoveikaliņos.

Kopumā šobrīd Latvijā darbojas 51 atbilstīga kooperatīvā sabiedrība, ar kuru apkopoto sarakstu var iepazīties šeit.