Aktualitātes

Mārai Rudzātei apbalvojums nominācijā ''Par mūža ieguldījumu'' konkursā ''Sējējs 2019''

06.11.2019 Drukāt
Mārai Rudzātei apbalvojums nominācijā ''Par mūža ieguldījumu'' konkursā ''Sējējs 2019''

Zemkopības Ministrijas (ZM) konkursa ''Sējējs 2019’’  apbalvojumu nominācijā  ''Par mūža ieguldījumu’’ saņēma Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) izvirzītā nominante Māra Rudzāte.

M.Rudzāte ir augļkope, LLKA valdes locekle, lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības (LPKS) "Baltijas Ogu kompānija’’ valdes locekle, kā arī Latvijas Augļkopju asociācijas valdes priekšsēdētāja, kura teju 40 gadus ir veltījusi lauksaimniecībai, dodot lielu ieguldījumu kā augļkopībā, tā arī kooperācijas veicināšanā, attīstība un popularizēšanā augļu un dārzeņu nozares ietvaros.

2010.gadā M.Rudzāte bija viena no iniciatorēm, lai nodibinātu lkooperatīvo sabiedrību „Baltijas Ogu kompānija”, kurā apvienojās sešas ogu audzēšanas un pārstrādes saimniecības, sākot realizēt kooperatīva biedru gatavo produkciju – krūmmellenes un kultivētās dzērvenes.

Kopš 2011.gada LPKS „Baltijas Ogu kompānija” ir LLKA biedrs, savukārt kopš 2015.gada M.Rudzāte ir ievēlēta un aktīvi darbojas LLKA valdē, pārstāvot augļu un dārzeņu kooperatīvu intereses. Laikā no 2014.gada līdz 2016.gadam M.Rudzāte, apmeklējot ražotāju organizāciju starptautiskās konferences Īrijā, Austrijā un Portugālē, guva pieredzi un jaunākās aktualitātes gan par kooperēšanos, gan politisko un ekonomisko situāciju Eiropā augļu un dārzeņu nozarē.

Kā interesants un tajā pašā laikā nozīmīgs fakts M.Rudzātes darba novērtējumā ir 2015.gadā viņai piešķirtais augstākais apbalvojums augļkopībā „Ābolu ordenis”, kuru var saņemt tikai vienu reizi un to pasniedz par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas komercaugļkopības attīstībā, augstu profesionālo meistarību, kas sekmējusi nozares attīstību un atpazīstamību, mūža ieguldījumu vai izciliem nopelniem augļkopības nozarē, zinātnē vai izglītībā.

Māra Rudzāte joprojām ir darbīga, aktīva un viena no redzamākajām augļkopības nozares pārstāvēm un savas nozares idejas paudējām Latvijā.