Aktualitātes

LLKA Piena nozares kooperatīvi darba grupā diskutēs par pašreizējo un turpmāko situāciju piena nozarē

14.10.2020 Drukāt
LLKA Piena nozares kooperatīvi darba grupā diskutēs par pašreizējo un turpmāko situāciju piena nozarē

Šodien, 14.oktobrī, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) organizē Piena nozares kooperatīvu darba grupu, lai kopīgi izvērtētu šā gada situāciju piena nozarē, ņemot vērā COVID-19 uzliesmojuma dēļ pavasarī izsludināto ārkārtas situāciju, kā arī šobrīd COVID-19 tuvojošos t.s. “otro vilni”.

Par valsts atbalstu piena ražotājiem nākamajā plānošanas periodā informēs pārstāvis no Zemkopības ministrijas, savukārt, Lauksaimniecības datu centra speciālisti skaidros, kā tiek apkopota informācija par iepirkto svaigpienu.

Mirdza Feldmane, LLKA Piena nozares kooperatīvu darba grupas vadītāja: “Šobrīd atkal pasaulē un Latvijā saasinās situācija saistībā ar COVID-19, kas, iespējams, atkal var radīt problēmas robežpunktu šķērsošanā, ko īpaši asi jau piedzīvojām šā gada pavasarī, kad tie kooperatīvi, kuri veica piena eksportu uz Lietuvu vai Igauniju, to varēja izdarīt tikai izmantojot trīs robežkontroles punktus. Tas būtiski sadārdzināja transporta izmaksas un zaudējām lielus laika resursus. Uz priekšdienām mums jāizdara secinājumi un jāpieņem gudrāki lēmumi, lai maksimāli ievērojot drošības pasākumus cilvēku veselībai, nenodarītu ievērojamus zaudējumus ekonomikai.”