Aktualitātes

LLKA aicina Ziemassvētku galdam un dāvanām izvēlēties Latvijas lauksaimniecības kooperatīvu produkciju

14.12.2020 Drukāt
LLKA aicina Ziemassvētku galdam un dāvanām izvēlēties Latvijas lauksaimniecības kooperatīvu produkciju

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) aicina Latvijas iedzīvotājus, gatavojoties Ziemassvētkiem, iegādāties Latvijas kooperatīvu piedāvātos produktus, tādējādi iegūstot ne tikai gardu cienastu vai oriģinālu dāvanu, bet arī pārliecību, ka iegādātās preces nākušas no Latvijas ražotājiem.

Ņemot vērā Covid-19 izplatības rezultātā pieņemtos ierobežojumus ir skaidrs, ka šogad Ziemassvētku svinēšanas maniere un veids daudzās Latvijas mājsaimniecībās mainīsies. Tomēr, nemainīgi, cilvēkiem saglabājusies vēlme svētkos sevi un savus tuvākos iepriecināt ar bagātīgi klātu svētku galdu, uz kura atrodama kulinārijas izstrādājumu dažādība.

Kā jebkurš Latvijas iedzīvotājs, lauksaimnieki un pārtikas ražotāji saskārušies ar grūtībām, ko izraisījusi Covid-19 izplatība, tieši tādēļ LLKA aicina atbalstīt Latvijas ražotājus un, rūpējot cienastu svētku galdam, iegādāties vietējos produktus. Izvēloties kooperatīvu ražoto produkciju, pircējs var būt pārliecināts, ka tā ir Latvijas prece, kas ražota no Latvijas lauksaimnieku produktiem. No mājražotāju labumiem un plašam piena produktu klāstam, līdz Latvijā audzētiem augļiem un dārzeņiem - lauksaimniecības kooperatīvu saražotā produkcija aptver plašu piedāvājuma klāstu, vienlaicīgi nodrošinot arī augstu produkta kvalitāti.

LPKS „Kuldīgas labumi“ valdes priekšsēdētāja Gunita Šternberga: „Tradicionāli, gaidot svētkus, ikviens Latvijas iedzīvotājs vēlas saviem tuvajiem nodot mīlestības apliecinājumu, neatkarīgi no tā vai tas ir dāvanas, vai garšīga svētku mielasta veidā, un šo tendenci nav mazinājusi arī Covid-19 izplatība. Par spīti pandēmijas radītajiem izaicinājumiem un ierobežojumiem, kas noteikti tās rezultātā, iegādājoties kooperatīvu produkciju ir iespēja sagādāt trīskāršu prieku – sev, saviem tuvajiem un lauksaimniekiem, kas ar kooperatīva starpniecību realizē savu produktu, kura ražošanas procesā ieguldīta liela mīlestība, nenogurstošs darbs un neizmērāma cieņa pret gala patērētāju. Tieši šīs trīs lietas ir Ziemassvētku galvenā sastāvdaļa – prieks, mīlestība un cieņa pret savējiem!“

Ko kooperatīvi ražo un kur nopērkama kooperatīvu saražotā produkcija?

KS „Straupe“. Ražošanā izmantojot tikai dabīgo piena izejvielu, kooperatīvs Latvijas tirgū piedāvā plašu piena produktu klāstu – krējumu, biezpienu, sieru, sviestu un tamlīdzīgus produktus. Kooperatīva ražoto produkciju var iegādāties RIMI, Sky, Elvi un TOP tirdzniecības ķēžu veikalos, kā arī kooperatīva firmas veikalos un tirdzniecības vietās Cēsīs, Rīgā, Siguldā, Jelgavā, Ādažos, Valmierā, Madonā, Ogrē un arī Straupē. Vairāk informācijas: www.straupespiens.lv.

KS „Kuldīgas labumi“ ir mājražotāju kooperatīvs, kas piedāvā plašu produkcijas klāstu sākot no gaļas un maizes, līdz pat kafijai un mājas vīniem. Kooperatīva produkciju var nopirkt tā tirdzniecības vietās Kuldīgā, Liepājā un Ventspilī, kā pasūtīt internetā ar piegādi Kandavā, Tukumā, Jūrmalā, Rīgā, Babītē, Ķekavā, Mārupē un Garkalnē. Vairāk informācijas: https://www.kuldigaslabumi.lv/ un http://kuldigaslabumi.mozello.lv/.

A/S „Jaunpils pienotava“ piedāvā plašu piena produktu klāstu – sviestu, sieru, biezpienu, krējumu, rūgušpienu, kā arī saldos desertus. Iegādāties A/S „Jaunpils pienotava“ produktus var lielākajos Latvijas veikalu tīklos – Rimi un MAXIMA, kā arī kooperatīva firmas veikalos Jaunpilī, Jūrmalā, Piņķos, Dobelē, Saldū, Jelgavā, Kuldīgā, Bauskā un Tukumā. Vairāk informācijas: www.jaunpilspienotava.lv.

KS „Dundaga“ ražo plaša klāsta piena produktus, tostarp, biezpienu, sviestu un sieru. Kooperatīva ražotā produkcija pieejama RIMI un TOP mazumtirdzniecības veikalos, kā arī kooperatīva firmas veikalos un tirdzniecības vietās Tukumā, Rīgā, Jūrmalā, Ventspilī, Talsos, Dundagā un Kuldīgā. Vairāk informācijas: www.facebook.com/DundagaPienotava.

KS „Mūsmāju dārzeņi“ ir kooperatīvs, kas lielākajos Latvijas veikalos RIMI un MAXIMA piedāvā Latvijā audzētus dārzeņus – kartupeļus, burkānus, ķirbjus, lokus, kā arī populāros Dimdiņu kāpostus. Vairāk informācijas: www.musmajudarzeni.lv.

KS „Baltijas ogu kompānija“. Ziemā lielākajos Latvijas mazumtirdzniecības veikalos – RIMI, MAXIMA un TOP, kā arī interneta veikalā – ir iespējams nopirkt sukādes, sulas un svaigas dzērvenes, kā arī citus produktus no kooperatīva biedriem – SIA „Very Berry“, taču aktīvās sezonas laikā piedāvājumā ir arī mellenes un citas ogas. Vairāk informācijas: www.bok.lv un https://www.veryberry.lv/shop.

KS „Viļāni“ piedāvā bioloģiskā piena produktu līniju, kas ietver gan sieru un sviestu, gan jogurtu, krējumu un citus produktus. Kooperatīva produkti nopērkami tirdzniecības vietās Rēzeknē, Preiļos, Jēkabpilī, Ludzā un Rīgā. Vairāk informācijas: www.lpksvilani.lv.

KS „Zaļais grozs“ tirdzniecībai piedāvā dažādus ekoloģiskās izcelsmes produktus sākot no augļiem un dārzeņiem, līdz pat kafijai, tējai un ievārījumiem. Kooperatīva piedāvātos produktu var iegādāties RIMI lielveikalu zemnieku lauku labumu nodaļā „Klēts“, kā arī citās tirdzniecības vietās Rīgā, Jelgavā, Mārupē, Ādažos un Carnikavā. Vairāk informācijas: https://www.zalaisgrozs.lv/.

KS „Vidzemes putni“ iedzīvotājiem piedāvā iegādāties Latvijā audzētu vistu olas. Kooperatīva produkciju var iegādāties Latvijas lielākajos mazumtirdzniecības veikalos – RIMI, MAXIMA un TOP, kā arī vairumtirdzniecības veikalos Promo Cash&Carry. Vairāk informācijas: www.vidzemesputni.lv/.