Aktualitātes

LLKA aicina pieteikt pretendentus ZM organizētajam lauksaimnieku konkursam “Sējējs 2023” nominācijā “Gada veiksmīgākā kopdarbība”

22.05.2023 Drukāt
LLKA aicina pieteikt pretendentus ZM organizētajam lauksaimnieku konkursam “Sējējs 2023” nominācijā “Gada veiksmīgākā kopdarbība”

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) līdz š.g.16.jūnijam aicina pašvaldības, lauksaimnieku un pārtikas ražotāju nevalstiskās organizācijas, kā arī lauku attīstības konsultantus un privātpersonas izvirzīt pretendentus Zemkopības ministrijas konkursa “Sējējs 2023” nominācijai “Gada veiksmīgākā kopdarbība”.

Pieteikumi dalībai nominācijā “Gada veiksmīgākā kopdarbība” jāiesniedz SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs”(LLKC) Konsultāciju birojā vai Lauku atbalsta dienesta (LAD) Klientu apkalpošanas centrā vai arī nosūta pieteikumus elektroniski uz e-pasta adresēm llkc@llkc.lv (LLKC) vai prese@lad.gov.lv (LAD) ar norādi vēstules mērķī “Sējējs 2023”.

Indulis Jansons, LLKA valdes priekšsēdētājs: “Kopdarbību jeb sadarbību lauksaimniecībā visvairāk var novērtēt brīžos, kad ikdienas darbu ritumā ārēji, iepriekš neparedzēti negatīvi faktori ienes straujas izmaiņas. Šis gads jau ir sācies ar pārbaudījumu piena ražotājiem straujā piena cenas krituma dēļ, augļkopju laukus ir skāruši salnu postījumi, bet globāli joprojām Ukrainā notiek karš. Par spīti visam, kooperatīvi un to biedri turpina strādāt. Lai parādītu arī citiem savus panākumus darbā, aicinu kooperatīvus būt atsaucīgiem un piedalīties konkursā “Sējējs 2023”, kas šogad noktiks jau 30.reizi.”

Dalībnieki konkursā “Sējējs 2023” tiks vērtēti arī nominācijās – “Gada lauku saimniecība”, “Gada uzņēmums pārtikas ražošanā”, “Ģimene lauku sētā”, “Jaunais veiksmīgais zemnieks”, “Bioloģiskā lauku saimniecība”, “Gada LEADER projekts vietējā rīcības grupā”, “Rītdienas sējējs – mazpulks”, “Zinātne praksē un inovācijās”, kā arī tiks pasniegta balva par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā.

Konkursa laureāti saņems Gada balvu “Sējējs” (bronzas statuja), diplomu un naudas balvu, tiks apbalvoti arī veicināšanas balvu saņēmēji. Konkursa dalībniekus godinās konkursa noslēguma pasākumā 2023. gada rudenī.

Iepazīties ar konkursa nolikumu, vērtēšanas kritērijiem un citu ar konkursu saistīto informāciju, kā arī lejuplādēt pieteikuma veidlapas var “Sējējs” tīmekļvietnē www.sejejs.lv.