Aktualitātes

LLKA aicina līdz 30.novembrim pieteikties pieredzes apmaiņas vizītei uz kooperatīviem „Mežsaimnieks” un „Durbes grauds”

26.11.2018 Drukāt
LLKA aicina līdz 30.novembrim pieteikties pieredzes apmaiņas vizītei uz kooperatīviem „Mežsaimnieks” un „Durbes grauds”

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) aicina mežsaimniekus, lauksaimniekus, mediju pārstāvjus un citus interesentus līdz š. g. 30.novembrim pieteikties pieredzes apmaiņas braucienam uz kooperatīviem „Mežsaimnieks” un „Durbes grauds”, kas paredzēts š. g. 5.decembrī.

Lai apzinātu kooperatīvu izaugsmi un attīstību, LLKA jau otro gadu organizē pieredzes apmaiņas vizītes uz Latvijas lielākajiem kooperatīviem.

5.decembrī paredzētās vizītes noritēs divos lielākajos Kurzemes kooperatīvos – mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvajā sabiedrībā (MPKS) „Mežsaimnieks” un lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajā sabiedrībā (LPKS) „Durbes grauds”.

MPKS „Mežsaimnieks” ir pirmais 2012.gadā nodibinātais kooperatīvs mežsaimniecības nozarē. Lai arī sākotnēji tas apvienoja meža īpašniekus tikai Kurzemes novadā, laika gaitā par tā biedriem ir kļuvuši arī meža īpašnieki no visiem Latvijas novadiem. Tikšanās laikā Alsungā kooperatīva „Mežsaimnieks” vadītājs Grigorijs Rozentāls interesentiem pastāstīs par kooperatīva dibināšanas ieceri un tā straujo izaugsmi un attīstības virzieniem. Paredzēta arī Kooperācijas birzs apskate.

„Lai popularizētu kooperācijas ideju, 2013.gadā Meža dienu ietvaros Alsungā iestādījām Kooperācijas birzi. Šo piecu gadu laikā bērziņi ir krietni paaugušies un kalpo kā savdabīgs apliecinājums meža kooperācijas attīstībai Latvijā,” stāsta kooperatīva „Mežsaimnieks” valdes priekšsētājs Grigorijs Rozentāls.

Savukārt, kooperatīva „Durbes grauds” valdes priekšsēdētājs Sandris Bēča vizītes dalībniekiem prezentēs kooperatīva priekšrocības, kas tā biedriem – graudu audzētājiem – palīdz ikdienas darbos un to saimniecību attīstības veicināšanā. „Kooperatīvam „Durbes grauds” šogad apritēja 15 gadi. Esmu gandarīts, ka šo gadu laikā kooperatīva darbību ir novērtējuši un tajā apvienojušies 180 lauksaimnieki, un to skaits turpina augt. Kopumā kooperatīva biedri apsaimnieko ap 30 000 hektāru zemes. Izmantojot Eiropas Savienības fondu finansējumu, kooperatīvā ir veiktas investīcijas vairāku miljonu apmērā,” atzīmē kooperatīva vadītājs Sandris Bēča.

Tā kā došanās uz kooperatīviem ir paredzēta ar autobusu un vietu skaits ir ierobežots, interesentus lūdzam pieteikties līdz š.g. 30.novembrim, zvanot pa tālruni 25445450 (Sanita) vai rakstot elektroniski uz e-pastu birojs@llka.lv.

Vizītes dienas kārtība