Aktualitātes

LDC ir uzlabojis informācijas apriti par informācijas ziņošanu par reģistrētajiem aizliegumiem piena saimniecībām

14.11.2018 Drukāt
LDC ir uzlabojis informācijas apriti par informācijas ziņošanu par reģistrētajiem aizliegumiem piena saimniecībām

Lauksaimniecības datu centrs (LDC) kopš šā gada novembra ir uzlabojis datu bāzes sistēmas darbību, reaģējot uz Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) Piena grupā aktualizēto jautājumu par problēmām saistībā ar operatīvu informācijas nodošanu piena pircējiem par tiem piena ražotājiem, kuriem Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ir noteicis aizliegumu piena realizācijai neatbilstošas piena kvalitātes dēļ.

Līdz šim par PVD pēcpusdienā uzlikto aizliegumu informācija e-pastā gan piena pircējam, gan piena ražotājam tika nosūtīta īsi pirms pusnakts, kas liedza operatīvi novērst piena savākšanu no aizlieguma statusā esošās saimniecības. Tādēļ LLKA Piena grupā kooperatīvu vadītāji, kas ik dienu saskaras ar minēto situāciju, aicināja PVD mainīt lieguma uzlikšanas laiku, pārceļot to no pēcpusdienas uz rīta pusi, savukārt, LDC uzlabot datu bāzes sistēmas darbību, lai informāciju attiecīgie adresāti saņemtu dienas pirmajā pusē.

Mirdza Feldmane, LLKA Piena grupas vadītāja: "Esam gandarīti, ka LDC ir uzlabojis datu bāzes sistēmu, kas ļauj piena pircējam operatīvi reaģēt gadījumā, ja piena ražotājam ir konstatēts sliktas kvalitātes svaigpiens. Tas turpmāk būtiski uzlabos ikviena piena pircēja darbu, nepieļaujot situāciju, kad "viena darvas karote medus mucā" sabojā visu savāktā kopējā svaigpiena cisternu".