Aktualitātes

Jaunizveidotas lauksaimnieku kooperatīvās sabiedrības šovasar varēs pieteikties ES fondu atbalstam

10.05.2022 Drukāt
Jaunizveidotas lauksaimnieku kooperatīvās sabiedrības šovasar varēs pieteikties ES fondu atbalstam

Lai jaunizveidotas lauksaimnieku kooperatīvās sabiedrības, kas darbojas lauksaimniecības, kā arī pārtikas, dzērienu un amatniecības nozarē un kuras šo statusu pirmo reizi ieguvušas pēc 2019. gada 1. janvāra*, šovasar varētu pieteikties Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstam, valdība otrdien, 10. maijā, apstiprināja Zemkopības ministrijas sagatavotos grozījumus valsts un ES atbalsta piešķiršanas kārtībā pasākumā “Ražotāju grupu un organizāciju izveide”.

Lai saņemtu atbalstu, kooperatīvajai sabiedrībai jārealizē biznesa plānā noteiktie mērķi, biznesa plāna īstenošanas pēdējā gadā par 10% jākāpina apgrozījums vai pārdotās produkcijas apjoms un par 10% jeb vismaz vienu biedru jāpalielina sabiedrības biedru skaits. Finansējuma saņemšanai attiecināmas ir vispārīgās izmaksas, kas ir pamatotas un tieši saistītas ar biznesa plāna īstenošanu. 

Noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 3. februāra noteikumos Nr. 60 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu pasākumam “Ražotāju grupu un organizāciju izveide””” stāsies spēkā pēc publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

* Lauksaimnieku kooperatīvās sabiedrības statuss iegūts līdz 2022. gada 15. aprīlim.