Aktualitātes

Graudu audzētāju pārstāvji nākamajā nedēļā dosies darbu vērošanā uz Franciju

17.02.2023 Drukāt
Graudu audzētāju pārstāvji nākamajā nedēļā dosies darbu vērošanā uz Franciju

No 19. līdz 24.februārim Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) valdes un biroja pārstāvji, kā arī četru graudu audzētāju kooperatīvu pārstāvji Erasmus+ programmas projekta ietvaros dosies darbu vērošanas vizītē uz Franciju.

Vizītē piedalīsies pārstāvji no LLKA un tādiem graudu audzētāju kooperatīviem kā “Daiva”, “Saimnieks-V”, “Lauku saime”, “Ošenieku grauds ”, kas apmeklējuma ietvaros tiksies ar Francijas gaudu audzētāju kooperatīva „SCAEL“ vadību, iegūstot zināšanas par kooperatīva pārvaldību, darba organizāciju, darbinieku, biedru apmācību un izglītošanas projektiem. Brauciena dalībnieki dosies darbu vērošanas vizītē uz “INTERCEREALES” – organizāciju, kas apvieno ar graudkopību saistītus uzņēmumus un organizācijas, kā arī tiksies ar graudu audzētāju kooperatīva “VIVESCIA” vadību. Kooperatīva „VIVECIA“ galvenais uzdevums ir nodrošināt visiem biedriem - lauksaimniekiem - instrumentus, lai padarītu viņu saimniecības gan finansiāli, gan vides ziņā ilgtspējīgas. Programmas noslēgumā grupas dalībnieki tiksies arī ar Francijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas pārstāvjiem, iegūstot zināšanas par kooperācijas attīstību Francijā, kooperatīvo sabiedrību lomu graudu nozares attīstības veicināšanā, kooperatīvo sabiedrību darbības juridiskajiem aspektiem un pārvaldības principiem, kā arī kooperatīvu savstarpējās sadarbības veicināšanu nozares ietvaros un starpnozaru līmenī. Interesi par tikšanos ar kooperatīvu pārstāvjiem izteicis arī Latvijas vēstnieks Francijā – Eduards Stiprais.

Projekta mērķi ir LLKA, kooperatīvu darbinieku, biedru un citu interesentu zināšanu papildināšana ar kooperāciju saistītajās horizontālajās tēmās un konkrētas nozares kooperatīviem aktuālo informāciju, kā arī pilnveidot tālāk izglītošanas pasākumu organizēšanas un vadības metodes, apgūstot jaunus risinājumus cilvēku ieinteresēšanā, līdzdalības veicināšanā, informācijas pasniegšanas metožu uzlabošanā. Nozīmīgs aspekts, kas caurvīsies vizītei visas programmas laikā ir tieši starpkooperatīvu sadarbība – kā tā tiek īstenota un realizēta dažādos kooperācijas līmeņos. Plānots, ka projektā iesaistītās personas pēc darbu vērošanas vizītes iegūtās zināšanas izplatīs tālāk LLKA un graudu audzētāju kooperatīvu darbiniekiem un biedriem.

LLKA īstenotais projekts tiek finansēts no ERASMUS+ programmas finansējuma saskaņā ar līgumu Nr. 2022-1-LV01-KA121-ADU-000080710. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.