Aktualitātes

Atbalsts putnkopības nozarei profilaktiskajiem pasākumiem

23.03.2020 Drukāt
Atbalsts putnkopības nozarei profilaktiskajiem pasākumiem

Lauku atbalsta dienests no 2020.gada 20.aprīļa līdz 20.maijam izsludina projektu iesniegumu pieņemšanu apakšpasākumā "Atbalsts profilaktiskajiem pasākumiem, lai mazinātu epizootiju un epifitotiju iespējamās sekas" putnkopības nozarei. Šī ir devītā projektu pieņemšanas kārta, kopējais publiskais finansējums ir 449 000 eiro.

Atbalstu var saņemt tikai tirgum paredzētās primārās lauksaimniecības produkcijas ražotāji - mazie un vidējie uzņēmumi, kas vismaz vienu gadu realizē produkciju tirgū, audzē ne vairāk kā 80 000 mājputnus un ir reģistrēti Pārtikas un veterinārajā dienestā.

Atbalstu var saņemt žogiem, dezinfekcijas barjerām un to uzstādīšanai, dezinfekcijas paklājiem, pulverizatoriem, dezinfekcijas aprīkojumam (augstspiediena mazgātājiem), aizsargapģērbam (izņemot vienreiz lietojamos apģērbus) un slēgto konteineru iegāde dzīvnieku līķu uzglabāšanai un sanitārā caurlaides ierīkošanai. Pasākuma ietvaros nav attiecināmas būvniecības izmaksas.

Kārtā iesniegto projektu īstenošanas beigu termiņš ir viens gads no lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu spēkā stāšanās dienas.

Atbalsta intensitāte ir 80% no attiecināmajām izmaksām, ja projektu īsto viens atbalsta pretendents 100% - ja biodrošības pasākumu plānu īsteno lauksaimnieku grupa.

Projekta iesnieguma veidlapa pieejama mājaslapā www.lad.gov.lv sadaļā “Atbalsta veidi” – “Projekti un investīcijas”.

Projektu iesniegumus var iesniegt LAD Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā vai parakstītus ar drošu elektronisko parakstu. Tālrunis uzziņām: 67095000.

Projektu iesniegumu pieņemšanu notiek Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un Lauku attīstības programmas ietvaros.