Aktualitātes

Aktuāli lauksaimniekiem

Par LLKA biedru kļūst kooperatīvā sabiedrība LATVIJAS LIELLOPS

Par LLKA biedru kļūst kooperatīvā sabiedrība LATVIJAS LIELLOPS

19.05.2021

Šodien, 19.maijā, notika Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) valdes sēde, kurā LLKA valdes locekļi diskutēja par aktuālajiem LLKA kompetences jautājumiem, kā arī pārrunāja ar asociāciju saistītās aktualitātes. Viens no valdes sēdes darba kārtības jautājumiem attiecās uz KS „LATVIJAS LIELLOPS” iesniegumu par iestāšanos LLKA, ko vienbalsīgi apstiprināja visi 9 LLKA valdes locekļi. Tādējādi gaļas kooperatīvs „LATVIJAS LIELLOPS” kļuvis jau par jau trešo gaļas nozares kooperatīvu, kas iestājies LLKA, kā arī par vienu no kopā 52 asociācijas biedriem.

Jūnijā sāks darboties Tehnikas un iekārtu katalogs LAP apakšpasākuma “Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībā” īstenošanai

Jūnijā sāks darboties Tehnikas un iekārtu katalogs LAP apakšpasākuma “Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībā” īstenošanai

12.05.2021

Otrdien, 11.maijā, valdība atbalstījusi Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus noteikumos par Eiropas Lauksaimniecības garantiju fonda, Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai, Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda, kā arī par valsts un Eiropas Savienības atbalsta lauksaimniecībai un lauku un zivsaimniecības attīstībai finansējuma administrēšanu 2014.–2020.gada plānošanas periodā, lai precizētu ZM pārziņā esošo ES fondu lauksaimniecībai, zivsaimniecībai un lauku attīstībai finansējuma administrēšanas nosacījumus, kā arī, lai administrēšanas nosacījumus attiecinātu uz Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) finansēšanu pārejas periodā no 2021. līdz 2022.gadam. 

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards ar medaļu “Par centību” apbalvos LPKS

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards ar medaļu “Par centību” apbalvos LPKS "Kuldīgas labumi" vadītāju Gunitu Šternbergu

30.04.2021

Tuvojoties Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards šā gada aprīlī par sasniegumiem lauksaimniecībā, mežsaimniecībā un zivsaimniecībā starp kopumā 67 nozares pārstāvjiem – lauksaimniekiem, speciālistiem, zinātniekiem, mācībspēkiem un valsts pārvaldes darbiniekiem, Zemkopības ministrijas (ZM) augstāko apbalvojumu medaļu “Par centību” piešķīris arī Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) valdes loceklei un mājražotāju kooperatīva "Kuldīgas labumi" vadītājai Gunitai Šternbergai.

Arī šogad lauksaimnieki vienoto platības maksājumu varēs saņemt kā bezprocentu aizdevumu

Arī šogad lauksaimnieki vienoto platības maksājumu varēs saņemt kā bezprocentu aizdevumu

21.04.2021

Otrdien, 20.aprīlī, valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta noteikumos par valsts atbalstu īstermiņa aizdevumiem lauksaimniecībai, lai mazinātu Covid-19 izplatības negatīvo ietekmi. Noteikumi paredz lauksaimniekiem vienoto platības maksājuma avansu arī 2021.gadā piešķirt kā īstermiņa bezprocentu aizdevumu, lai mazinātu Covid-19 krīzes negatīvo ietekmi un lauksaimniekiem stabilizētu naudas plūsmu, kā arī nodrošinātu ekonomisko dzīvotspēju un attīstību.