Aktualitātes

Aktuāli lauksaimniekiem

Cik vēl ilgi Krievijas graudi tiks importēti Eiropas Savienībā?

Cik vēl ilgi Krievijas graudi tiks importēti Eiropas Savienībā?

25.01.2024

Tieši Krievijas graudu importa dēļ, pašlaik mūsu graudu ražotājiem tiek vājinātas tirgus pozīcijas Eiropā, kā rezultātā ir zemāka graudu cena. Atbilstoši Zemkopības ministrijas sagatavotajam ziņojumam Krievija tieši Latviju izmanto kā tranzīta vārtus uz Eiropu. Vienlaikus tas rada risku, ka tranzītā vestie graudi ne tikai izstumj mūsu ražotāju graudus no Eiropas tirgus, bet pastāv iespēja, ka tranzīta graudi, kas tiek vesti caur Latviju – nokļūst arī Latvijas graudu patēriņa tirgū. Krievijas graudu cena ir ārkārtīgi zema – un tas ietekmē arī tirgus cenu Latvijā ražotiem un pārdotiem graudiem.

LLKA un LSA tiekas, lai vienotos par kopējas sadarbības veidošanas iespējām

LLKA un LSA tiekas, lai vienotos par kopējas sadarbības veidošanas iespējām

22.01.2024

Šodien, 22.janvārī, Latvijas Lauksaimniecības koopetratīvu asociācijas (LLKA) ģenerāldirektors Rolands Feldmanis tikās ar Latvijas Sēklaudzētāju asociācijas (LSA) vadītāju Andu Rūtenbergu-Āvu, lai atbalstītu LSA kooperācijas ideju izplatīšanā un iedzīvināšanā, LLKA biedriem piedaloties izglītības semināros, kas veicinātu jaunu biedru piesaisti esošiem kooperatīviem vai arī jaunu kooperatīvu dibināšanu citās nozarēs.

LLKA turpina realizēt apmācību projektu

LLKA turpina realizēt apmācību projektu

18.01.2024

Arī šogad, 2024.gadā, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) turpina īstenot apmācības projekta „Mācību organizēšana un īstenošana Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam pasākuma „Zināšanu pārneses un informācijas pasākumi” apakšpasākuma „Profesionālās izglītības un prasmju apguves pasākumi” ietvaros” (LAD Līguma nr. 10.2.1-2.36/23/P16).