Aktualitātes

Aktuāli lauksaimniekiem

Cūku īpašniekiem joprojām stingri jāievēro biodrošības pasākumi, lai neizplatītos ĀCM

Cūku īpašniekiem joprojām stingri jāievēro biodrošības pasākumi, lai neizplatītos ĀCM

21.07.2016

Ņemot vērā bīstamo situāciju, kad Latvijas kaimiņvalstīs – Igaunijā un Lietuvā, kā arī Polijā šogad mājas cūkām ir konstatēts Āfrikas cūku mēris (ĀCM), Zemkopības ministrija (ZM) un Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) atgādina visu cūku dzimtas dzīvnieku īpašniekiem un turētājiem – lai pasargātu mājas cūkas no saslimšanas ar šo bīstamo dzīvnieku infekcijas slimību, ir stingri jāievēro biodrošības pasākumi.

Aicinām pieteikt pretendentus konkursa

Aicinām pieteikt pretendentus konkursa "Sējējs 2016" balvai par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā

18.07.2016

Līdz 1.augustam var vēl pieteikt pretendentus Zemkopības ministrijas (ZM) konkursa “Sējējs 2016” balvai par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā. Pretendentus šai nominācijai var izvirzīt ZM un tās padotībā esošās iestādes, lauksaimnieku un pārtikas ražotāju nevalstiskās organizācijas un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija.

Zemkopības ministrijas Konsultatīvās padomes izbraukuma sanāksme viesojās Bauskā, piena pārstrādes uzņēmumā

Zemkopības ministrijas Konsultatīvās padomes izbraukuma sanāksme viesojās Bauskā, piena pārstrādes uzņēmumā "Baltic Dairy Board"

07.07.2016

Ceturtdien, 7.jūlijā, zemkopības ministra Jāņa Dūklava vadībā Lauksaimnieku nevalstisko organizāciju konsultatīvās padomes pārstāvji izbraukuma sanāksmē viesojās piena ražošanas uzņēmumā SIA “Baltic Dairy Board”. Ņemot vērā sarežģīto situāciju piena nozarē, sanāksmes mērķis bija iepazīties ar uzņēmuma darbību un smelties pieredzi, kā šādos apstākļos veiksmīgi strādāt un iekarot aizvien jaunus tirgus piena produktu realizācijai.