Aktualitātes

Aktuāli kooperatīviem

CILVĒKS PĀRI KAPITĀLAM

CILVĒKS PĀRI KAPITĀLAM

16.10.2023

Ik pa laikam izvēršas skaļākas diskusijas par lauku reģionu attīstību un ārvalstnieku interesi par Latvijas zemi kā savu ieguldījumu mērķi. Bet vai mēs paši pilnībā novērtējam savu lauku vidi ne tikai naudā, bet arī no sociālā viedokļa? Lai pieteiktu šo tēmu, Zemkopības ministrijas telpās uz semināru par sociālo ekonomisko vērtību aicināja LLKC, sadarbojoties ar Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociāciju (LLKA).

Augļu nams - tieši tik vienkārši

Augļu nams - tieši tik vienkārši

09.10.2023

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas moto ir: „Sadarbībā slēpjas attīstības spēks". Kooperatīvs Augļu nams ir pierādījums tam, ka, kopā darot, var paveikt daudz vairāk, efektīvāk un pārliecinošāk. Par to, kā šajos gados kooperatīvam klājies, stāsta tā vadītājs Jānis Lepsis.

Baltu Piens sargā ģimenes saimniecības

Baltu Piens sargā ģimenes saimniecības

09.10.2023

LPKS “Baltu piens” valdes priekšsēdētāja Mirdza Feldmane lauksaimniecības nozarē darbojas jau 40 gadus un sevi smejoties salīdzina ar sieru, kas ir labi nogatavinājies. Lai arī laiki bijuši dažādi, nemainīga ir viņas vēlme iestāties par mazajām ģimenes saimniecībām, kurām nereti grūti konkurēt ar lielajām govju fermām. Liels solis šo saimniecību saglabāšanā un attīstībā ir otrā līmeņa kooperatīva dibināšana, kas ļauj pārstrādei savākt pienu no 623 ganāmpulku īpašniekiem visā Latvijā.