Aktualitātes

Aktuāli kooperatīviem

Kooperatīvu vadītājus aicinām pieteikties apmācībām

Kooperatīvu vadītājus aicinām pieteikties apmācībām

24.01.2018

Šā gada 7. un 13.februārī Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija ar Zemkopības ministrijas un Lauku atbalsta dienesta atbalstu organizē bezmaksas apmācības „Kooperatīvu ekonomiska un pārdomāta vadība” uz kurām aicinām pieteikties lauksaimniecības un mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību vadītājus. Apmācību teorētiskā daļa notiks Ozolniekos, Rīgas ielā 34, LLKC 103.auditorijā. Savukārt, šo apmācību praktiskā daļa ir paredzēta Somijā, laikā no š.g. 21.-23.februārim.

LLKA: Piena tirgu Latvijā var sakārtot, apvienojoties eksportam

LLKA: Piena tirgu Latvijā var sakārtot, apvienojoties eksportam

18.01.2018

Pēdējās dienās Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) saņēmusi gan atbalstu, gan nopēlumu par publiski uzsākto diskusiju attiecībā uz straujajām piena iepirkuma cenu izmaiņām, kas skārušas lielāko daļu piena kooperatīvu. Tas veicinājis piena kooperatīvu saliedēšanos ar mērķi sakārtot piena tirgu, ņemot piemēru no graudaudzētāju kooperatīviem, kas šo darbu paveica pirms 15 gadiem.

LLKA atskats uz aizvadīto 2017.gadu

LLKA atskats uz aizvadīto 2017.gadu

03.01.2018

Par aizvadītā GADA LEPNUMU Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) droši var nosaukt 15.gadskārtas atzīmēšanu kopš LLKA dibināšanas 2002.gadā, kad četri graudu kooperatīvu – „Daiva”, „VAKS”, „LATRAPS” un „Vārpa”, kā arī divu piena kooperatīvu „Dzēse” un „Laura”– vadītāji lēma par biedrības dibināšanu, lai sakārtotu kooperācijas nozari par labu lauksaimniekiem. Šobrīd LLKA apvieno 50 kooperatīvās sabiedrības, kas darbojas piena, graudu, augļu un dārzeņu, gaļas, kā arī meža nozarēs.